1/ Quan de sobte redescobreixes el teu *gran” disseny des dels ulls de l’usuari.

Això li va passar a Doug Ditz, dissenyador de la divisió  de Sistemes  d’Imatges Mèdiques de General Electric quan un dia, casualment, va ser testimoni del terror que experimentava una nena petita quan els pares la duien a fer-li una ressonància magnètica. En veure com el tècnic que havia de fer la resonància despenjava el telèfon per demanar un anestesista, primer li va caure per terra la satisfacció i l’orgull pel seu brillant “disseny industrial”, de sobte va veure el seu disseny en els ulls d’aquella nena, i la seva sofisticada carcasa per a fer imatges mèdiques, que li havia portat dos anys de feina, li va semblar un simple forat en una habitació sinistra. Li va quedar claríssim que la feina no es podia donar per acabada i que calia fer alguna cosa més.

2/ Canviar una mica el món pot fer una gran diferència.

La solució, va arribar després d’entrar a fons en el tema del disseny centrat en l’usuari, en part a la d.school de Standford, de passar hores observant nens en diversos centres de salut i de  parlar amb múltiples especialistes en nens, pediatres, infermeres i psicòlegs, però també amb un grup de voluntaris de la pròpia empresa que gestionaven un museu infantil. El primer prototip es va instal·lar a la University of Pittsburgh Medical Center. L’experiència del pacient va canviar de forma radical. Unes simples calcomanies decorant la màquina, permetien convertir un procés de por en una aventura. El sorollós “BOM-BOM-BOM” deixava de ser un martiri per a convertir-se en part de la banda sonora de la historia que protagonitzava la nena, mentre el tècnic que manegava la màquina complementava la seva feina posant-hi la veu en of del narrador.

3/ Més i millor.

Una experiència desagradable per als pacients, i més encara per als pacients pediàtrics i els seus pares, es converteix en una aventura, de pirates, sota l’aigua o  l’espai.  A banda que la necessitat de sedació es reduiex dràsticament, les exploracions es fan amb més comoditat i se’n poden fer més al dia, fet que afecta també a la part financera de l’equació.

+[TED]

Write A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada