1/ Medicaid & Medicare

Als EUA, que gasten en salut 2,5 vegades la mitjana dels països de la OCDE, abans que un servei universal, la salut és un gran mercat en el que òbviament s’hi mouen molts, molts, diners.
El sistema de salut dels USA és un model massa complex com per explicar-lo en poques paraules. Però cal saber que és Medicaid i Medicare, agrupats sota el paraigües del CMS (Centre for Medicare and Medicaid Services).
Medicaid proveeix cobertura de salut als ciutadans amb ingressos molt baixos. Medicare proveeix cobertura de salut als més grans de 65 anys i als discapacitats severs, amb independència dels seus ingressos. Fent operacions simples ja es veu que els recursos que el sistema públic als EUA destina als usuaris no son pocs. 7.200 $ per usuari de Medicaid i 10.400 per usuari de Medicare. Per formar part de Medicaid i de Medaicare s’ha de ser elegible. Tot i que gairebé 1 $ de cada 5, els americans, els destinen a la salut, hi ha encara molta gent que no hi té accés. Tot i ser el país més innovador i més ric del món, no aconsegueix eliminar les bosses de marginació i manté nivells de pobresa i desigualtats significatius. Quina contradicció¡

2/ Innovació al Centre for Medicare an Medicaid Innovation

Malgrat es planteja com un mercat, la intervenció del sistema públic és tant important o més que als altres països. És però un tipus d’intervenció diferent. El que ens interessa ara aquí, però, és com al Centre for Medicare and Medicaid Innovation es fa un front comú en innovació per a millorar el sistema de salut.
A l’informe anual que el Centre d’Innovació presenta al congrés dels EU al 2016 expliquen que han provat fins a 39 tipus diferents de models de pagament i de prestació del serveis.  En aquest context, la innovació en l’àmbit de la salut per part del sistema públic, considera 3 estratègies clau:
– Trobar sistemes de pagament als proveïdors que siguin més lògics.
– Millorar la forma de prestació dels serveis als usuaris.
– Augmentar la informació disponible per a guiar millor la presa de decisions.
Un exemple, l’avaluació d’un nou mètode de pagament “agrupat” de canvi d’articulacions  en 800 hospitals. Pels pacients de Medicare, es fa un pagament únic al conjunt dels proveïdors per cobrir el cost de tot el procediments: cirurgia, hospitalització i cures postoperatòries. S’han proposat projectes semblants per altres tipus d’atenció. Un altre cas:  Els malalts amb malaltia renal en etapa terminal. (End-Stage Renal Disease ESRD), son menys de l’1 % dels usuaris de Medicare, però es mengen més del 7% dels recursos.  Casos de necessitats de salut complexes, com aquest, impliquen a múltiples proveïdors i plans d’atenció molt personalitzats. En aquest cas la innovació passa per descobrir incentius per a una atenció millor coordinada i centrada en la persona.

3/ Transformació del sistema de salut en el seu conjunt

Hi ha un consens ampli al EUA en que, avui el sistema de salut no premia la qualitat del servei sinó la quantitat, i també es coincideix en que un millor servei, pagat de forma més intel·ligent, requereix una transformació integral del sistema, abordant el seu conjunt.
Tots els projectes de CMS son accessibles, estan clarament explicats i hi pot accedir qualsevol.  Al CMS no tenen un model únic d’innovació sinó que com s’ha dit estan provant, treballant amb diversos projectes en paral·lel, cadascun amb el seu propi model. De tots els models que s’estan provant però, es comparteixen idees, debats i sobretot les dades dels resultats.
Veiem un darrer cas, el “Frontier Community Health Integration Project Demonstration”. A les zones menys poblades, els serveis essencials poden tenir uns costos per pacient molt elevats, de forma que mantenir i augmentar la qualitat sense incrementar els costos és tot un repte.
El projecte vol provar si modificant la forma de pagament es millora l’accés a l’atenció als pacients, gràcies  al fet que augmenta la integració i coordinació de l’atenció entre els proveïdors.  L’objectiu és reduir hospitalitzacions, admissions i transferències a proveïdors distants quan siguin evitables.

Write A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada