1/ Creure en la idea

Eric Migicovsky, creador de Pebble, ja feia uns anys que treballava en rellotges intel.ligents quan va aconseguir recaptar un milió de dòlars a Kickstarter, en poques hores. En Migicovsky, quan era estudiant a la Universitat de Waterloo, va començar a jugar connectant els rellotges amb els telèfons, i així va construir el seu primer pre-prototip (imatge a dalt) connectant una pantalla de Nokia amb un Arduino UNO. Després de graduar-se el 2009, ell i un petit equip van començar a treballar a temps complet en el seu primer producte, InPulse, que funcionava exclusivament amb BlackBerry, però vendre’n 1.500 unitats amb uns ingressos de 200.000 dòlars òbviamnt els va semblar increïble. Aquesta va ser la versió “early adopters” (proptotip i versió impressa en 3D imatge a baix), i va ser la llavor per iniciar un projecte molt mes ambiciós.

2/ Buscar noves vies de finançament

La proposta de captació de fons via Kickstarter va partir d’un plantejament inicial molt humil, establint un objectiu de 100.000 $. L’empresa es va passar un mes treballant en el vídeo del seu nou producte, Pebble, per a penjar-lo a la web de Kickstarter. El vídeo es va centrar en mostrar com es podia utilitzar el rellotge a la vida diària, per exemple, veure missatges de text i trucades telefòniques entrants sense haver d’agafar el telèfon, una funcionalitat interessant durant algunes   activitats, com ara córrer o anar en bicicleta.

A diferència de la versió prèvia, InPulse, Pebble funcionava tant amb Android com amb iPhone. Una sèrie d’opcions de visualització permetien convertir la pantalla en un rellotge analògic o esportiu a voluntat, i per altra part preveia que els desenvolupadors poguéssin crear aplicacions que mostréssin informació a la pantalla del rellotge.

3/ Final feliç

En les dues primeres  setmanes de campanya, 8 milions de dòlars recaptats per Pebble Watch, i més de 55.000 usuaris de Kickstarter compromesos a finançar el projecte, van consolidar l’invent.

  • Pebble watch 2013: 69.000 backers a Kickstarter recaptant $10.600.000. Link
  • Pebble Time 2014: 79.000 backers a Kickstarter recaptant $20.300.000. Link
  • Pebble Time 2 2015: 67.000 backers a Kickstarter recaptant $12.800.000. Link
  • 2016 Fitbit compra Pebble per $40.000.000

Write A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada