Quanta tecnologia diríeu que disposa la CM? Doncs molta, compta amb molts invents propis, desenvolupats gràcies a la implicació dels seus professionals de salut. Necessitats que no estaven resoltes, i per les que ells han trobat una solució fent innovació. Per aquesta raó, la clínica Mayo, ofereix un premi de 50.000 $ a l’emprenedor que demostri que és capaç de portar al mercat una innovació tecnològica ja desenvolupada, assajada i validada a la pròpia Clínica Mayo.

1/ Consolidar la innovació

CM ha entès una qüestió bàsica i ben simple: la seva innovació, per estar consolidada ha de ser acceptada pel mercat. En poques paraules l’ha de poder difondre. Compartint la innovació, aquesta es consolida i es generen nous recursos i més reptes. Els recursos captats permeten a la fi, que els inventors disposin de més mitjans per a seguir treballant en la seva innovació.
El repte, doncs, per CM es completa quan la seva innovació es difon pel món. El premi a l’emprenedor, el defineixen com  el “repte de pensar en gran”. Aquesta iniciativa la gestionen a la vegada el Mayo Clinic Center for Innovation i la Mayo Clinic Ventures. El centre d’innovació hi posa el suport del punt de vista de definir bé i millorar el concepte, mentre que l’àrea “ventures”, que es pot traduir per emprenedoria, hi posa l’estratègia de negoci.

2/ Recursos per a la innovació

Pels que no coneixeu la dimensió de Clínica Mayo, veiem algunes dades: CM és una organització de salut “non profit” que opera als EEUU, i que al 2015 va atendre més de 1.300.000 pacients; un total de 64.000 empleats treballen a CM, directament o com a professionals aliats. La dimensió de la CM equival, en volum de professionals, a un 50% de tot el sistema de salut de Catalunya.
L’esforç que CM pot destinar a la recerca és molt important. Donat que és una institució que, tot i ser privada, no té ànim de lucre, aconsegueix dedicar l’equivalent al 6% del seu pressupost a la recerca i la innovació. Per fer una comparació, pensem que el pressupost públic total en recerca – innovació d’una regió europea amb prou feines arriba al 3%.
CM compta com hem dit amb un centre d’innovació, dedicat exclusivament a promoure i facilitar els reptes d’innovació a dins de l’organització. El centre compta  amb un equip multidisciplinari per a convertir les idees innovadores dels professionals de salut en solucions pràctiques, que els pacients entenguin millor i que, finalment, provoquen que s’enganxin més en la cura de la seva salut.  El centre disposa de metodologia per agafar les propostes i convertir-les en oportunitats. Refina gradualment els conceptes fins validar-los i convertir-los en models que es pugin escalar.

3/ Pensar en gran, començar per poc i moure’s ràpid.

La innovació tant sols es pot aprendre mitjançant la pràctica. El model de la CM es resumeix en aquest lema, “Pensar en gran, començar petit (anar per parts), i moure’s ràpid (anar per feina)”. El lema dóna títol al llibre[1], i aquests son alguns dels seus principis:

  • La innovació és una disciplina amb la seva pròpia estructura i lògica, i cada organització s’ha de fer el seu propi model d’innovació.
  • Els equips han de ser diversos. La diversitat és clau en l’èxit de la innovació. La diversitat s’ha de gestionar. I per cert, a l’ADN de la CM hi ha el consens com un principi bàsic.
  • Durat tot el procés d’innovació cal facilitar la creativitat
  • La innovació requereix un entorn propici. Recordeu que hem començat explicant el premi que convoquen per identificar i incorporar emprenedors.
  • S’ha d’implicar a tots els agents. Ningú que hi tingui res a veure pot quedar fora d’un procés d’innovació.
  • I finalment, però tot comença aquí: organitzem-nos al voltant de grans idees, de grans reptes. La innovació comença per plantejar un repte que s’ho mereixi.

_________
[1]  Ressenya del llibre

Write A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada