La raó de ser de Singularity University (SU) és aprofitar l’acceleració actual de la tecnologia per preveure i promoure els canvis que s’han de produir a la societat, que es succeiran a un ritme molt superior a l’actual.

SU és formalment una organització que promou un futur d’equitat, inclusió, abundància, racionalitat i pro activitat per a resoldre els grans reptes de la humanitat. Creada al 2009 a partir del concepte de  singularitat tecnològica, introduït per Vinge i treballat por Kurzweil. La singularitat tecnològica és la hipòtesi que la intel·ligència artificial desencadenarà un desenvolupament fins ara mai vist, que donarà lloc a grans canvis en la civilització. Els punt d’inflexió dels grans canvis és una mena d’asímptota a l’eix del temps, que defineixen com a “singularitat”, a partir de la qual la  creació de nou coneixement haurà deixat de ser una funció estrictament humana. SU començà oferint un curs d’estiu però ara és una gran incubadora d’empreses, i de formació pel lideratge tecnològic-empresarial.

SU s’autoanomena universitat, a la pràctica és un negoci, però de fet semblen una religió. La aparent indefinició és un tret del màrqueting actual i futur. S’ha arribat a definir Singularity University (SU) com un híbrid entre la NASA i Teresa de Calcuta. Més enllà però del que es pugui o vulgui interpretar, SU és una organització que es planteja ajudar a altres empreses a afrontar de forma conscient els canvis de paradigma que esdevenen i que esdevindran.

VICA. Volatilitat, incertesa complexitat i ambigüitat.

Les organitzacions jeràrquiques i les estructures matricials, operatives en un món estable o que evoluciona lentament, deixen de tenir sentit. El valor, focus dels models de negoci, esdevé volàtil, incert, complex i sovint ambigu. Pagar pel valor ja no està lligat directament al servei o al producte ofert, sinó que pot anar encadenat a qualsevol de les derivades en que el valor es pugui inserir. Per identificar el valor, oferir-lo de forma eficient i trobar el model per treure’n profit cal que les organitzacions tinguin la capacitat per a desplegar intel·ligència col·lectiva i actuar en temps real.

Diverses velocitats – impacte únic.

En general es posa el focus en els àmbits o capes de la societat que es mouen de pressa. Crida més 1’atenció veure com progressa la genètica o les telecomunicacions, que el fet que es moguin a pas de tortuga l’ensenyament o sigui immutable l’administració de justícia.

Les capes “ràpides” de la societat són molt interessants, però les capes “lentes” condicionen el progrés general de la societat. Un dels exercicis que fan els alumnes de la SU “Pace Layers” ajuda a comparar les velocitats a les què es mouen diferents capes de la societat: naturalesa, cultura, governança, infraestructura, comerç o moda. Diagnosticar encertadament els problemes complicats i complexos que enfronta la societat (canvi climàtic, drets civils, terrorisme) i dissenyar intervencions petites i ben orientades permetrà desbloquejar solucions innovadores a cada nivell.

Crear empreses exponencials

L’oferta de SU integra educació i creació d’empreses en base a 3 components que han de progressar en paral·lel:

– Interpretar els escenaris de futur i elaborar estratègies que els tinguin en compte.

– Construir valor basat en una innovació empesa per l’acceleració de la tecnologia i del coneixement que se’n deriva.

– Desenvolupar lideratges capaços de gestionar la transformació contínua de les organitzacions.

Write A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada