Flux funcional del sistema de control de la higiene de mans dels professionals als hospitals.

La prevalença de les infeccions adquirides als hospitals pot variar entre el 5 i el 20% dels pacients segons que s’analitzi l’hospitalització en general o les unitats de cures intensives[1]. Les mans dels propis professionals són un dels canals més importants de transmissió.  Millorar simplement l’acompliment d’una norma tant elemental d’higiene com rentar-se les mans amb la freqüència correcta , reduiria de forma significativa les infeccions.

SwipeSense és un disseny, basat en internet de les coses, per fomentar el comportament diligent. Es tracta d’una xarxa de sensors que li “diuen a l’hospital” quan i a on s’ha rentat les mans  cada professional. El sistema proporciona una transparència completa sobre les dades d’higiene de mans de cada departament, unitat i individu, i redueix les infeccions adquirides a l’hospital (HAI), segons el fabricant, fins a un 50% al cap d’un any.

El sistema, intuïtiu i fàcil d’aplicar, proporciona, entre d’altres, dades sobre:

  • Acompliment per àrees i per torns
  • Millors i pitjors resultats
  • Comparacions de sèries temporals

L’hospital pot abordar ràpidament els problemes i prendre decisions informades per millorar el compliment. El canvi de comportament es fa sostenible mitjançant la implementació de programes de reforç positiu que augmenten la responsabilitat individual i milloren els hàbits del personal.

Per fer servir SwipeSense, els professionals no han de fer res, però la freqüència de neteja de mans es registrada i analitzada de forma automàtica proporcionant una representació precisa de l’acompliment de la seva higiene de mans. Un petit dispositiu que s’incorpora a la targeta identificadora del professional captura les accions d’higiene sense afectar per res el flux de treball del personal.


[1] Suetens, C., Latour, K., Kärki, T., Ricchizzi, E., Kinross, P., Moro, M. L., … & Reilly, J. (2018). Prevalence of healthcare-associated infections, estimated incidence and composite antimicrobial resistance index in acute care hospitals and long-term care facilities: results from two European point prevalence surveys, 2016 to 2017. Eurosurveillance, 23(46).

Write A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada